Online module

Voor wie is de training geschikt?

De training 'Fluitend naar je werk' is ontwikkeld voor iedereen die (langdurige) werkstress ervaart en hierdoor met minder plezier naar het werk gaat.

Wat is de inhoud van de training?

In deze training leert de deelnemer over stress. Hoe ontstaat het en wat kun je eraan doen. In elke sessie krijgt de deelnemer informatie, leest de hij of zij oefeningen van voorbeeld deelnemers en gaat zelf aan de slag met één of meerdere oefeningen. In de sessies staan ook filmpjes van een behandelaar en een ervaringsdeskundige. Zij geven informatie en tips over het onderwerp van de sessie en delen hun persoonlijke ervaring met stress.

Aan het eind van de training heeft de deelnemer een beter inzicht in wat stress bij hem of haar veroorzaakt en aan welke signalen hij of zij dit merkt. De deelnemers weet hoe hij of zij op een assertieve manier kan reageren op stress. Bijvoorbeeld door beter zijn of haar grenzen aan te geven en vaker nee te zeggen. Ook heeft de deelnemer geoefend met ontspanningsoefeningen en inzicht gekregen in welke bezigheden hem of haar energie en plezier geven.

Hoe gebruik je de training?

De training bestaat uit 6 onbegeleide sessies. De deelnemer kan op eigen tempo de training doorlopen. Na het afronden van de training blijven de sessies beschikbaar om informatie nog een terug te lezen of verder te oefenen.

Aantal sessies: 6

meld je aan voor deze module