Wil je zelf aan de slag vind je het prettig om dat vanuit huis te doen? Of vind je schrijven makkelijker dan praten? Dan is internethulpverlening een oplossing: thuis, op het moment dat het je uitkomt.

 

Er zijn drie opties voor online ondersteuning

1. Zelf online aan de slag, met een behandelaar van Jeugd ggz

Je hebt met een verwijzing de normale stappen doorlopen om bij ons binnen te komen. Afhankelijk van je diagnose kan je behandelaar een E-module voorstellen. Je kan er ook zelf om vragen. Deze vorm van E-Mental Health is een therapeutische behandeling en altijd een combinatie van zelf online aan de slag en begeleiding door je behandelaar van Jeugd ggz. Voor het online deel krijg je inlog voor Minddistrict; daar staan de modules waar wij mee werken.

Links

De mogelijkheden op Minddistrict

2. Zelf online aan de slag, met ondersteuning van een hulpverlener

Hiervoor heb je geen verwijzing nodig. Deze ondersteuning is geen therapeutische behandeling maar is bedoeld om grotere problemen te voorkomen. Deze vorm via internet wordt altijd gecombineerd met persoonlijk contact met een behandelaar in een veilige omgeving. Als Jeugd ggz werken wij daar ook aan mee.


Grip op je dip
Voor jongeren die al een tijdje niet zo lekker in hun vel zitten.  

Kleur je leven
Voor volwassenen met sombere gevoelens of depressieve klachten.

Kop op ouders
Voor ouders met stress, psychische of verslavingsproblemen.

KOPstoring
Voor kinderen van ouders met psychische problemen.

3. Handige tools

Handige tools zijn vormen van ondersteuning waar je zelf mee aan de slag kan, maar zonder begeleiding van een professional. Dat geldt ook voor onderdelen van de bovenstaande online mogelijkheden.