Ik ben Jan en binnen de JeugdGGZ ben ik Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en gezinsbehandelaar. Soms werk ik op kantoor, maar kom ook graag bij de mensen thuis. 

Meestal heb ik contact met ouders en vanaf 12 jaar ook zeker met de hun kinderen. Samen kijken we naar de zorgen die er zijn. Heel vaak blijkt dat er goede afspraken te maken zijn tussen ouders en kinderen waardoor de zorgen minder worden. Ik kijk altijd heel breed naar wat een gezin meemaakt. Het is belangrijk of er ook ander problemen spelen zoals op het gebied van financiën, werk, school en gezondheid. Als er sprake is van een scheiding tussen ouders dan zorg ik dat ik goed contact met beide ouders krijg. Ook dan wil ik me ervoor inzetten dat het goed met de kinderen gaat. 

Je mag me gerust een oude rot in het vak noemen want ik doe dit al heel veel jaren. Ik werk graag met mensen en in dat werk zijn een aantal waarden voor mij belangrijk. Als ik bij je kom om te helpen, dan is het duidelijk waarvoor ik kom. En als we afspraken maken, dan houd ik me daar ook aan. Noem het ouderwets of degelijk, maar dit geeft een zekere voorspelbaarheid en het is lekker transparant. Verder heb ik niet zo veel met regeltjes. Het is voor mij belangrijker dat ik doe wat nodig is voor de mensen die ik help. Dan wil ik best wel eens buiten de lijntjes kleuren. 

Ik ben ervan overtuigd dat niemand alleen zou moeten staan, dat we als groep samen leven en je elkaar nodig hebt. Hulp vragen en hulp geven hoort daarbij. Je hebt elkaar nodig. Daarom ben ik naast het werk ook als vrijwilliger op diverse plekken betrokken. Ik ken de omgeving van Hardenberg goed en weet wat er speelt. Dat helpt om mensen beter te begrijpen. 

Abonneer op Jan Flier