Als gezinsbehandelaar kom ik bij gezinnen thuis. Soms spreek ik alleen met ouders, maar vaak ook met de andere leden van het gezin of met het hele gezin. 

Als ik met een gezin aan de slag ga, dan werk ik met aandacht voor jou én je gezin, dan kijk ik verder dan de situatie waar je mee zit. Ik kijk over grenzen heen en ga op zoek naar mogelijkheden om te ontwikkelen en te verbeteren. Samen maken we de puzzel hoe je de dingen die je als een probleem ervaart, dragelijk kunt maken en waar mogelijk verbeteren.   

Het valt me op dat mensen met problemen komen en daardoor vaak niet meer zien dat er ook heel veel goed gaat. Het kan heel erg helpen om ook daar weer oog voor te krijgen. Ook worden problemen soms als heel groot ervaren terwijl sommige problemen ook bij het leven horen. Vaak is er dan sprake van onbalans tussen je draagkracht en je draaglast op dat moment. Graag kijk ik dan met jou hoe je daar mee om kunt gaan. Ik heb dan niet de wijsheid in pacht, maar wil jou helpen zoeken naar de oplossing die bij jou past. Dat mag in alle rust, we nemen daar de tijd voor en als dat nodig is deel ik ook mijn eigen ervaringen met je. En humor helpt soms om het weer wat luchtig en licht te maken. En ik wil zeker niet oordelen: iedereen handelt naar het beste wat hij op dat moment kan. Fouten maken hoort daar bij en dat doe je niet met opzet. Er is altijd een mogelijkheid om te ontwikkelen en te groeien en die uitdaging zoek ik graag met jou. 

Abonneer op Gerja Hemmink - Wilps