In ons team ben ik arts en psychotherapeut. Ik noem mijzelf soms de praat dokter.  

Kinderen, jongeren en hun ouders komen bij mij met verschillende klachten, zoals somberheid, angst, paniek, dwang of moeite met concentreren. Psychische klachten kunnen zich laten zien in lichamelijke klachten of in bepaald gedrag, maar daar zit een reden achter. Daar ben ik oprecht geïnteresseerd in: Hoe zit het bij jou? 

En wat kan ik dan voor je betekenen?  Ik ga mijn best doen om goed naar je verhaal te luisteren en ik ga je vragen stellen. Zo wil ik je helpen om je klachten te begrijpen. Samen met jou neem ik ook de tijd om te voelen en ruimte te maken voor je gevoelens, die soms diep weggestopt zijn. Als jij begrijpt en voelt wat er aan de hand is, dan kan dat rust geven en veroordeel je jezelf vaak minder. Er kan meer warmte voor jezelf ontstaan. Zo werken we eraan dat je je beter gaat voelen. 

Je moet elkaar wel kunnen vertrouwen om te kunnen delen. Soms kun je weerstand voelen omdat je vindt dat je het toch zelf zou moeten kunnen oplossen. Ik vind mezelf een mensen mens. Ik ben ervan overtuigd dat je het niet alleen hoeft te doen.  Dat je hulp mag vragen.  

Van mij hoef je niet aan de pillen, maar soms raad ik het wel aan. Medicatie kan bij bepaalde klachten ondersteunend zijn, soms voor een periode naast de gesprekken en soms is langer gebruiken helpend. Ook daarin onderzoeken we samen wat goed is voor jou. Ieder mens is uniek en ik vind het heel belangrijk om zorg te bieden die bij jou past. Dus geen standaard protocol, geen hokjes en vakjes, maar jij als persoon staat centraal. 

Abonneer op Femke Jansen