Als orthopedagoog binnen ons team heb ik veel contact met kinderen, jongeren en hun ouders over verschillende vragen. 

Het is niet erg als het eens niet lekker loopt. Ik heb de overtuiging dat je met de juiste motivatie veel kunt bereiken. Een moeilijke situatie, probleem en ook een diagnose betekenen niet dat je niet veel kunt. Het is belangrijk dat je er mee leert omgaan en dat je je dan ook richt op de positieve dingen. Door goed te luisteren en vragen te stellen wil ik echt horen en zien wie jij bent. Tijdens mijn opleiding heb ik stages in het buitenland gelopen en zo kwam ik in contact met andere culturen. Ook in Nederland heeft ieder gezin zijn eigen waarden en normen. Ieder mens is op die manier uniek en heeft hele eigen kwaliteiten en kansen. Ik laat anderen graag in hun waarde. 

Het werk vind ik enorm afwisselend en ik doe het met veel plezier. Van nature heb ik een goed gevoel voor humor, ben goedlachs en ik ben dol op spelletjes doen. Daarmee sluit ik goed aan bij kinderen. Spelenderwijs maar ook pratenderwijs ontdek ik de antwoorden op vragen die er zijn. Als ik merk dat jij tijdens een gesprek of tijdens het onderzoek beweging nodig hebt, dan zal ik gerust met jou stoom afblazen door bijvoorbeeld buiten een rondje te lopen/rennen. Daarna kunnen we dan weer fris aan de slag. 

Mijn doel is om jou goed te helpen zodat je jezelf accepteert en verder kunt in het leven, samen met de mensen in jouw omgeving.  

Abonneer op Lisa van Heeringen