Ik ben Richard Bouwmeester, Psychomotorisch Therapeut van Team Vecht. Veel van mijn collega’s zitten op kantoor of komen bij jou thuis, maar ik heb eigenlijk de mooiste werkplek: de sportzaal! Als we de zaal in gaan, gaan we samen aan de slag, maar soms doen ook de andere gezinsleden mee.  

Bij PMT staan lichaamsbeleving en bewegingsgedrag centraal. Het is een therapie die je kan helpen om beter met je problemen om te gaan. Dit kan door sport en spel, klimmen aan een klimwand, samenwerkingsvormen, maar ook door ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Eigenlijk gebruiken we alle materialen die aanwezig zijn in de sportzaal. Wat we doen is afgestemd op jouw hulpvraag en doelen.

We komen in beweging, gaan veel doen en praten ook over hoe het gaat: wat je denkt, voelt en doetJe hoeft niet goed te kunnen sporten, het gaat om wat je ervaart! We kunnen o.a. werken aan een positiever zelfbeeld, het groeien in zelfvertrouwen, leren omgaan met je emoties of beter voor jezelf leren opkomen.

Ik vind het belangrijk dat je graag komt, dat je je op je gemak voelt bij mij en dat er ook ruimte is voor humor. Vanuit deze veilige omgeving gaan we samen op zoek naar nieuwe ervaringen, nieuwe vaardigheden en gaan we oefenen met ‘ander’ gedrag.

Mijn doel is om jou te helpen, zo kort als mogelijk en zo lang als noodzakelijk.  

Misschien tot snel in de zaal!

Abonneer op Richard Bouwmeester