Maatregelen in verband met corona

Woensdag 6 mei heeft het kabinet versoepelingen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bekendgemaakt. Wij volgen het ‘spoorboekje van premier Rutte’. Dat betekent dat we stapje voor stapje weer gaan opstarten. 

Wat betekent dit voor jouw behandeling bij Jeugd ggz?  

Tot nu toe hebben we met al onze cliënten doorgewerkt. Op een andere manier, maar wel zo goed als het kan op dit moment.

We zijn in een nieuwe situatie opnieuw op zoek naar de beste manier van werken. Dat betekent dat we per persoon en per situatie kijken wat goed is om te doen. 

We willen in elk geval met alle cliënten contact hebben, maar tegelijkertijd voorkomen dat er te veel mensen bij elkaar komen. Daarom blijven veel gesprekken nog telefonisch of digitaal. 

Als het echt nodig is, zijn we er voor jou!

Dus als je een probleem hebt, bel, of neem contact op met je huisarts of wijkteam voor een verwijzing. We willen je graag helpen. En ook in corona-tijd kunnen we dat veilig en goed!

We zorgen voor veiligheid

We passen onze gebouwen zo aan, dat we kunnen praten op 1,5 meter afstand. Je kan hierbij denken aan het anders inrichten van kamers, een looproute door het gebouw en aanpassingen aan de wachtruimte. Dat vraagt om creativiteit, om uitvoering én ook een beetje geduld.  

Wanneer kun je weer naar ons toe? (of wij naar jou) 

Je behandelaar houdt je op de hoogte en vertelt je wanneer het weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten voor een behandeling. 

Wat je moet weten:

  • Onze behandelingen gaan -op een andere manier- wél door. Zoveel mogelijk via telefoon en/of beeldbellen. Face-to-face contact starten we op binnen de mogelijkheden.
  • Als je wél weer op onze locatie kan komen (of wij bij jou) dan hoor je dat van je behandelaar.
  • Voor face-to-face-contact hebben we vooraf een kort vragenlijstje om je gezondheid te checken.
  • In onze gebouwen gelden regels waar je je aan moet houden.
  • Ben je al cliënt en wil je je afspraak wijzigen of heb je een vraag, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.
  • Ben je nog niet bij ons bekend, maar wil je een afspraak maken dan heb je een verwijzing nodig. Lees hierover meer op de pagina 4 stappen naar Jeugd ggz.

 

Blijf op de hoogte van het actuele informatie  
De veranderingen gaan snel. Via de website van het RIVM (www.rivm.nl ) blijf je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Je kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale landelijke informatienummer van de overheid: 0800-1351. 

Wat betekent het coronavirus voor u als verwijzer

Hulplijn voor psychosociale steun aan professionals in de zorg

gratis modules voor zelfhulp