voor ouders en kinderen

Heb je als ouder psychische problemen? Dan kan dit invloed hebben op de ontwikkeling van je kind. Het kan ook zijn dat je kind al eigen problemen heeft en dat jullie beiden al in behandeling zijn. Dimence en Jeugd ggz bieden gezamenlijk ondersteuning: Contextueel behandelen.

Contextueel Behandelen Jeugd en Volwassenen is een gezamenlijk initiatief van Jeugd ggz en Dimence. Het is een behandelvorm waarbij ouders met psychische problematiek, samen met hun kind (vanaf 0 tot 18 jaar) worden behandeld. Hiermee kan worden voorkomen dat psychische problemen van generatie op generatie overgaan. Wanneer je als ouder psychische problemen hebt, kan het extra moeilijk zijn om voor je gezin te zorgen. Het kan ook gebeuren dat je kind een eigen probleem heeft ontwikkeld, of dat de ontwikkeling van jouw kind negatief beïnvloed wordt door de psychische problemen waar jij mee te maken hebt.

Hoe werkt contextueel behandelen?

Bij Contextueel Behandelen Jeugd en Volwassenen werken we met een behandel-duo: iemand van Dimence en iemand van Jeugd ggz. Zij voeren eerst een gesprek met jou. Aan de hand van jouw wensen en mogelijkheden en ons advies maken we samen een plan. De onderdelen van de behandeling zijn bedoeld voor jou, je kind of voor jullie samen. Soms heb je te maken met één van de behandelaren, soms met beide. Als het nodig en mogelijk is, betrekken we ook andere gezinsleden bij de behandeling. Soms ook andere mensen die belangrijk zijn voor jou en jouw kind.

De behandeling kan bestaan uit:

  • Thuisbehandeling
  • Familie-psycho-educatie (FLAT)
  • Ouder-kind-behandeling
  • Individuele therapie voor de ouder alleen
  • Individuele therapie voor het kind alleen
  • Traumabehandeling
  • Gezinstherapie

Hoe lang duurt contextueel behandelen?

Sommigen hebben een korte periode hulp, bij anderen duurt het langer en is de hulp intensiever. Dat hangt af van jouw ondersteuningsbehoefte en de vorderingen die we maken.

We werken met een vooraf vastgelegd zorgpad. De duur kan dus verschillen, maar het bestaat wel altijd uit dezelfde elementen.

links

zorgpad Contextueel Behandelen Jeugd en Volwassenen.

contextueel behandelen Dimence

Folders

/folders/contectureel-behandelen-tot-6-jaar-deventer-folder-voor-ouders

/folders/contextueel-behandelen-tot-6-jaar-almelo-folder-voor-ouders

/folders/contextueel-behandelen-tot-6-jaar-zwolle-folder-voor-ouders

/folders/contextueel-behandelen-vanaf-6-jaar-zwolle-folder-voor-ouders

/folders/contextueel-behandelen-tot-6-jaar-almelo-folder-voor-verwijzers

/folders/contextueel-behandelen-vanaf-6-jaar-zwolle-folder-voor-verwijzers

/folders/contextueel-behandelen-tot-6-jaar-deventer-folder-voor-verwijzers

groepsbehandeling / training

/folders/plons