Meisje met klasgenoten op achtergrond

“Heb ik dan niks meegemaakt?” 

Op haar dertiende worstelde Sharon met verdriet, angsten en donkere gedachtes die ze alleen toevertrouwde aan haar dagboek. Tot ze de stap zette om een fragment te delen en eindelijk de hulp kreeg die zij zo nodig had. 

Beschuit met paarse muisjes

Zes weken oud is jouw zoon als wij kennismaken. Zes weken waarin je samen met een team aan specialisten geknokt hebt om de storm in jou tot rust te brengen. Niks geen fijne kraamtijd. Puur overleven.

Het fijne is dat ik creatief mag zijn

Als gezinsbehandelaar bij Jeugd ggz is Hester Salverda altijd op zoek naar gezinsstructuur en dynamiek. ”Daar ben ik oprecht benieuwd naar. De verhalen van de ouders en de kinderen laten zien hoe het gezin nu is opgebouwd.
Manon: behandelen in corona

Van hockeystick naar anderhalvemeter-bamboestok

“Ik heb van alles,” vertelt Manon. Ze worstelde met een eetstoornis en had regelmatig last van psychogene niet-epileptische aanvallen (PNEA). “Ik heb wel aanvallen, maar ik heb geen epilepsie,” legt ze uit. “Het is psychisch”.

voor een goede start voor jonge kinderen

Het klinkt als een droom. Maar het is werkelijkheid! Dimence en Jeugd ggz kunnen dit en we noemen het Contextueel Behandelen. Omdat we het goed kunnen doen voor de situatie zoals die nu is: behandelen van volwassenen. En tegelijkertijd zorgen voor de toekomst: dat jonge kinderen samen met hun ouders een goede start maken voor de rest van hun leven.

we hebben veel grotere problemen voorkomen

Carla de Breij is sociaal psychiatrisch verpleegkundige en thuisbehandelaar en ze benadrukt de noodzaak van vroege interventie: “soms al vóór de geboorte,” en de ernst van sommige situaties: “Het zijn soms zware problemen in complexe situaties. Van zulke jonge kinderen is het moeilijk te zeggen of er sprake is van ontwikkelingsproblemen. Maar we weten wél dat die eerste jaren zó belangrijk zijn.

“Ik wil dat ze goed contact met mij heeft"

“Faya is bij haar pleegouders en dat is goed. Ik wil een moeder zijn waar ze goed contact mee heeft. En dat hééft ze!” De klemtoon spat er van af. “Als Faya gelukkig is, ben ik het ook. Ik zou niet meer zonder haar kunnen.”