Diagnose en behandelovereenkomst

Na de intake weten we al veel over jou en je gezin. We kunnen nu een beschrijving maken van wat er aan de hand is, dat noemen we een ‘diagnose’. Een diagnose is de beschrijving van wat wij denken wat er aan de hand is én een advies over wat we samen kunnen doen. Eigenlijk een antwoord op de vragen: Wat is een goed leven voor jou en wat is er nodig om zo te leven?

Jouw hulpverlener bespreekt in een team met andere hulpverleners wat er aan de hand is en hoe de hulp eruit kan zien. Een diagnose zoals ADHD, autisme of een angststoornis kan onderdeel zijn van ons advies.

Dan bespreken we samen met jou en je ouders/verzorgers welke behandeling jou zou kunnen helpen. Ook gaan we het hebben over wat je zelf kunt doen. Door te kijken naar jouw manier en mogelijkheden waarop jij, samen met de belangrijke mensen rondom jou, je leven kunt aanpakken.

Als jij (en je ouders /verzorgers) het er mee eens zijn leggen we dit vast in een behandelovereenkomst. Dit is jouw eigen regie/veerkracht plan om zelf en samen mee aan de slag te gaan.

links

kennismakingsfilmpje voor kinderen

diagnostiek