Ik zit vaak in de mooiste kamer aan de Burgemeester Roelenweg met uitzicht op de brug over het Zwarte Water en de Peperbus. Voor team Vecht werk ik daar en ontmoet cliënten uit de regio zoals uit Staphorst, Zwartewaterland en Dalfsen. 

Over het algemeen spreek ik kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Dat gebeurt op kantoor in Zwolle. Mijn werk is heel afwisselend: ik doe intakes, ik doe behandelingen en soms ook onderzoek. Daarnaast heb ik contact met je ouders, maar ook met jouw school of andere betrokken hulpverleners. 

Het gesprek dat ik met jou heb staat centraal in mijn werk. Ik wil naast je staan en je verhaal goed horen. Ik werk niet graag met standaard protocollen, maar gebruik de behandeltechnieken liever in een op maat gesneden traject, waarin jij kan meedenken wat belangrijk voor jou is. Van nature ben ik belangstellend en nieuwsgierig en heb ook ervaring met mijn eigen kinderen, dus weet wat er kan spelen in jouw leven.  Ik beschrijf het wel eens als een gereedschapskist waarmee je op pad gaat in je leven. Die moet je zelf vullen met dingen die je nodig hebt. Ik help je erbij om die bij elkaar te zoeken en om daar zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Je mag jezelf op je eigen manier ontwikkelen en gun je dat je je eigen weg vindt. En dat hoeft niet perfect te zijn, dat is zelfs onmogelijk, maar 80% is ook goed genoeg. In mijn agenda heb ik een kaartje met mijn levensmotto: 

“Good enough is the new perfect”. 

Wat goed gaat mag je vooral uitbouwen. Daar ligt heel veel kracht. Ik help je graag om jouw kansen optimaal te benutten en kijk er naar uit om je te leren kennen. 

Abonneer op Kim Westebring